dinsdag 30 augustus 2011

Servies

Zo'n 7 jaar geleden kochten we deze kast. Hij was toen koloniaal en de binnenkant was bordeauxrood. Onze woonkamer was in die tijd ook nog koloniaal. De kast heeft een aantal keren een opknapbeurtje gehad. Eerst hebben we de binnenkant wit geverfd. Twee jaar geleden vonden we het tijd worden om ook de buitenkant van een laag witte verf te voorzien. 't Was een tijdrovende klus, maar het resultaat mag er zijn!


Dit theeservies heb ik geerfd van mijn opa en oma. Zij kochten dit servies voor hun huwelijk. Het is zeker zo'n 60 jaar oud. Iets om zuinig op te zijn...



Inmiddels heeft mijn 'verzameling' servies zich aardig uitgebreid.







zaterdag 27 augustus 2011

Nieuw bedje

Een poosje geleden schreef ik in een blog dat ik nog een dekbedje ging maken voor het ledikantje van m'n zoon. Een paar weken geleden is dat (eindelijk) gelukt.


Hij heeft er niet echt veel plezier van gehad, want afgelopen week hebben we besloten dat het tijd is voor een nieuw bedje! Een heus peuterbed!
Tijd dus om afscheid te nemen van het ledikantje!


Omdat we het leuk vinden om vooral zoveel mogelijk zelf te maken voor in ons huis, is mijn man dit keer ook weer aan de slag gegaan (heerlijk zo'n handige man...).

Dit is het resultaat!

We zijn er erg blij mee!


Even uitproberen hoor!


Op het moment dat ik deze blog schrijf, ligt hij heerlijk te slapen in z'n nieuwe bedje!

maandag 22 augustus 2011

Sprei

Zo, ik ben weer terug van weggeweest. De afgelopen 2 weken hebben we genoten van een heerlijke vakantie in Drenthe. Hoog tijd om weer te gaan bloggen!

Natuurlijk ben ik niet zonder haaknaald en katoen op vakantie gegaan! Vooraf had ik al bedacht dat het haken van een sprei wel een mooi project zou zijn voor de vakantie (en daarna...).
Ik wil in mijn slaapkamer wat dingetjes veranderen en het leek me leuk om zo'n lekker 'ouderwetse' sprei op ons bed te hebben.
Ik heb een aardig beginnetje kunnen maken.
Nog een paar toeren te gaan...

woensdag 3 augustus 2011

Cupcake

Morgen hoopt m'n nichtje 2 jaar te worden en mevrouw krijgt een heuse keuken voor haar verjaardag! Om haar kastjes een beetje te vullen ben ik maar weer eens aan het haken gegaan. Cupcakes dit keer!


Zijn ze niet om 'op te eten'?